Cu câta usurinta sustin unii ca ma cunosc! Dar nu stiu aproape nimic despre mine.
Îmi cunosc numele, stiu câteva detalii despre viata mea, îmi observa faptele, dar nu îmi cunosc povestea si nu îmi cunosc sufletul.
Vad ce fac, dar nu cunosc rationamentele actiunilor mele.
Aud ce spun, dar nu stiu ce gândesc.
Vad ceea ce le arat din mine, dar nu stiu ce simt în interiorul meu.
Si totusi, ei cred ca ma cunosc. Ei cred ca stiu când sunt cu adevarat fericita si când sufar. Ei cred ca stiu cum arat fara masca, pe care o port uneori pentru a fi acceptata, sau pentru a ma proteja.
Ei cred ca au dreptul sa îsi dea cu parerea si sa ma judece pentru ceea ce sunt. Îmi catalogheaza alegerile ca fiind greseli si nu îmi înteleg motivatiile. Ma eticheteaza judecând dupa prejudecati proprii.
Si totusi, ei nu ma cunosc. Deloc.
Vrei sa ma cunosti?Nu imi privi chipul si nu trage concluzii dupa citeva cuvinte pe care le rostesc,nu imi evalua inteligenta si maturitatea dupa virsta,nici dupa studii si nici dupa conditia mea sociala.Nu ma privi prin prisma lucrurilor pe care le am,pentru ca acestea nu arata ca am tot ce imi trebuie,nu asculta povesti despre mine si nu ma privi prin ochii altora,pentru ca fiecare ma vede diferit si prea putini ma vad asa cum sunt cu adevarat.Nu imi cataloga sensibilitatea,moralitatea si valorile in functie de greselile din trecut,pentru ca nu cunosti conjuncturile care au dus la infaptuirea acelor greseli.Nu ma judeca dupa oamenii din anturajul meu pentru ca exista motive pentru care acestia fac parte din viata mea,pe unii dintre ei neavind dreptul sa-i aleg.Vino si traieste alaturi de mine o perioada de timp,sa vezi tot ce mi se intimpla,tot ce fac si tot ce indur.Vino sa imi
vezi nemultumirile si framintarile interioare.Vino sa vezi de cite ori sunt neindreptatita,sa imi vezi toate starile,de la bucurie pina la tristete adinca.Sa vezi cum rid atunci cind ar trebui sa pling,si cum alin durerile altora altora,in timp ce durerile mele se sufoca.Vino sa vezi la cite trebuie sa renunt si cite trebuie sa imi refuz,de multe ori din dragoste pentru altii.Vino sa vezi cum gresesc si cite regrete adun,dar si cit de mult iert.Vino sa imi cunosti temerile,sa vezi cum sunt supusa esecului,in ciuda eforturilor pe care le fac.Vino sa imi cunosti universul,trecutul si visele...sa vezi cum primesc doar o parte infima din iubirea de care am nevoie si pe care o merit...sa vezi cit daruiesc si cit primesc inapoi...si toate acestea,numai traind alaturi de mine...
Iubirea este pe cale să fie dată uitării în lumea în care trăim. Aprindeţi-i flacăra şi daţi lumină din lumină, daţi flacăra iubirii mai departe printre oameni, să nu uite că din iubire s-au născut, în iubire trebuie să trăiască şi în iubire trebuie să moară!

joi, 30 august 2012


Amintirile-s raiul din care nu te poate scoate nimeni.Sa ramanem mereu aceeasi.Exista frunze care nu cad chiar daca vantul bate puternic si oameni care nu se uita chiar daca iubirea e o lege a naturii.Acesta sunt eu fara glas doar inima si suflet,uita-ma de vrei sau poarta-ma cu tine pas cu pas.Mergi tot inainte daca ceea ce cauti nu exista inca.Fi sigur ca va fi creat pentru tine spre a-ti rasplatii cautarile.Ai incredere in rasaritul Soarelui,el este cel care iti lumineaza pasii.Ai incredere in tine si visele-ti vor deveni realitate.Priveste cerul si invata de la el;Dupa o furtuna intunecata lumina inunda intreg albastru.Cea mai frumoasa parte din om este sufletul;el este viata care tresare si vibreaza in oameni.Mereu sa ti minte ca cineva ti-a dat viata pentru a IUBI si pentru a fi IUBIT.Intinde-ti aripile si zboara cat m-ai sus pentru ca sus acolo ma vei intilni si vom zbura impreuna.Ciudata este starea in care imi amorteste fiecare parte din trup si care te opreste sa te agati de franghia de peste bordul vaporului care se scufunda.Te vad in fiecare moment cum imi zambesti si simt ca in jurul meu graviteaza toate galaxiile.Stiu ca sufletul este aproape de sufletul meu care aluneca pe lama cruda a amintirilor fericite.Infinit cuvantul nepamantean, oare cat chin a indurat cel care te-a rostit intaia oara?.Intreb inca o data constienta fiind de faptul ca pentru mine,este atat de mult timp pana la mult visatul.............va fi o vesnicie.Sa nu taci.Tacerea este singurul raspuns pe care-l urasc.Sa vorbesti cu mine de fiecare data cand vei avea ocazia pentru ca eu te aud. Sa-mi zambesti de fiecare data cand tristetea te inunda pentru ca eu sunt atingerea ta divina.Stringe-ma de mana!Of,nu i-as mai da drumul!Hai sa ne jucam!Eu voi fi printesa iar tu cavalerul!Ne distram de minune!Ia-ma in brate si STRANGE-MA mai tare!Mai tare!E atat de cald!Strange-mi lacrimile te rog !!! Hai sa mergem la cumparaturi!Eu iti voi cumpara un sarut cu povestea vietii noastre,iar tu,poate ai sa iei frunze multe si o carte.Din frunze vom face un covor si vom zbura depate,departe de toata lumea,acolo unde este singurul loc rezervat pentru noi pe un nor.Ce bine va fi! Vom citi cartea vom rade si vom plange.
Tic-tac-tic-tac timpul trece! o perdea de singuratate ma invaluie.Te rog nu ma lasa,nu-mi da drumul.Nu,nu,....Am deschis ochii. Vai! Unde esti?

A iubi inseamna a nu sti orgoliul si ura … A iubi inseamna a intelege intrucat iubirea nu cere numai sentimente frumoase , ci si puterea de a intelege … A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine … Iubirea ? Iubirea este singura justificare a vietii , ultimul ei scop , singura , dar suprema ei frumusete ... Iubirea adevarata nu moare niciodata in sufletul omului , ba il insoteste si dincolo de moarte …
Dragostea ? Dragostea este o dulce iluzie ce se naste din lumina razelor de luna ... caldura pamantului si lacrimile norilor ... Dragostea este o iluzie optica ce duce la orbire , o multitudine de calitati si chiar defecte imbalsamate intr-un trup cu umbre si oglindiri irezistibile ... Dragostea nu inseamna doi oameni care se tin de mana , ci doi oameni care se tin de mana si privesc in fata lor … Dragostea poate fi totul … Cineva spunea ca dragostea este oarba , ca atunci cand esti indragostit nu mai conteaza nimic din ceea ce se intampla in jurul tau , din ceea ce ti se intampla chiar tie ! Conteaza doar ca persoana la care tii atat de mult si pe care o iubesti cu adevarat sa fie fericita si sa se simta iubita ! Se zice sa iti urmezi inima in astfel de momente ! In momentul in care adaugi si putina gandire , acestea doua , inima si mintea , formeaza sufletul , iar tu atunci iubesti cu sufletul , iar aceasta este adevarata iubire , iubirea suprema ... Acesta este scopul unora in viata , sa gaseasca acel „ceva” care sa le aduca fericirea mult visata si dorita , in acelasi timp … Dar , dupa cum se stie , pentru a ajunge la adevarata cunoastere , parcurgi o perioada in care suferi ! Pentru ca lucrurile frumoase , acele lucruri la care vrei sa ajungi cu indarjire cer sacrificii ! Poate ca din acest motiv este atat de frumoasa dragostea chiar daca , uneori , doare : fie ca unii nu apreciaza ceea ce faci , iar atunci chiar tu suferi , fie ca tu nu faci destul ca sa fie totul perfect , iar atunci sufera amandoi , sau , de fapt , numai unul , acela caruia , intr-adevar , ii pasa …
La sfarsit , oricare ar fi acela , conteaza doar ceea ce a fost cu adevarat frumos , in rest totul este efemer


Cand ingerii se vor blestema ..cand diavolii se vor imbratisa ..cand marea in sange se va transforma ..atunci, dar nici atunci eu nu te voi uita..
Ai frant o inima dar ai pierdut o iubire asha ca nu te bucura.Nu`mi pare rau ca te`am iubit Imi pare rau ca m`ai dejamagit !!!



Poem



Moare cate putin cine se transforma in sclavul
obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii;
cine nu-si schimba existenta;
cine nu risca sa construiasca ceva nou;
cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.
Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru.
Moare cate putin cine evita pasiunea,
cine prefera negrul pe alb si punctele pe “i” in locul
unui vartej de emotii, acele emotii care fac ochii sa
straluceasca, oftatul sa surada,
si care elibereaza sentimentele inimii.
Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este
nefericit in lucrul sau;
cine nu risca certul pentru incert pentru a-si
indeplini un vis;
cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte
sfaturile “responsabile”.
Moare cate putin cine nu calatoreste;
cine nu citeste;
cine nu asculta muzica;
cine nu cauta harul din el insusi.
Moare cate putin cine-si distruge dragostea;
cine nu se lasa ajutat.
Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si
de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza.
Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte
de a-l fi inceput;
cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras si cine
nu raspunde chiar daca cunoaste raspunsul.
Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intodeauna ca
“a fi viu” cere un efort mult mai mare decat simplul
fapt de a respira.
Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire
splendida.
Totul depinde de cum o traim…
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in
fiecare zi…

                                           Singuratatea omului 

Să-ţi faci puţini prieteni. Din tine nu ieşi.
Căci prea des falsitatea credinţa ne-o înfrânge.
Când ţi se-ntinde-o mână, ‘nainte de-a o strânge,
Gândeşte-te că poate te va lovi-ntr-o zi.
Să nu-ţi dezvălui taina din suflet celor răi.
Nădejdile, – ascunse să-ţi stea de lumea toată.
În zâmbet să te ferici de toţi semenii tăi,
Nebunilor nu spune durerea niciodată.
O, tânăr fără prieteni mai vechi de două zile,
Nu te-ngriji de Cerul cu-naltele-i feştile!
Puţinul să-ţi ajungă, şi zăvorât în tine,
Tăcut contemplă jocul umanelor destine.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
Renume de-ai să capeţi, hulit vei fi de vulg.
Dar dacă te vei ţine departe de mulţime,
Uneltitor te-or crede. Cum, Doamne, să mă smulg,
Să nu mă ştie nimeni şi să nu ştiu de nime?
Mai toarnă-mi vinul roşu ca un obraz de fată.
Curatul sânge scoate-l din gâturi de ulcioare.
Căci, în afara cupe-i, Khayyām azi nu mai are
Măcar un singur prieten cu inima curată.
Cel care are pâine de astăzi până mâine
Şi-un strop de apă rece în ciobul său frumos,
De ce-ar sluji pe-un altul ce-i este mai prejos?
De ce să fie sclavul unui egal cu sine?
Când zările din suflet ni-s singura avere,
Păstrează-le în taină, ascundele-n tăcere.
Atât timp cât ţi-s limpezi şi văz, şi-auz, şi grai -
Nici ochi şi nici ureche, nici limbă să nu ai.
Nu ştie nimeni taina ascunsă Sus sau Jos.
Şi nici un ochi nu vede dincolo de cortină.
Străini suntem oriunde. Ni-i casa în ţărânâ.
Bea – şi termină-odată cu vorbe de prisos!
Târzii acum mi-s anii. lubirea pentru tine
Mi-a pus în mână cupa cu degetele-i fine.
Tu mi-ai ucis căinţa şi mintea îngereşte.
- Dar timpul, fără milă – şi roza desfrunzeşte…
Puţină apă şi puţină pâine
Şi ochii tăi în umbra parfumată.
N-a fost sultan mai fericit vreodată
Şi nici un cerşetor mai trist ca mine
Atâta duioşie la început. De ce?
Atâtea dulci alinturi şi-atâtea farmece
În ochi, în glas, în gesturi – apoi. De ce? Şi-acum
De ce sunt toate ură şi lacrimă şi fum?
Bătrân sunt, dar iubirea m-a prins iar în capcană.
Acum buzele tale îmi sunt şi vin şi cană.
Mi-ai umilit mândria şi biata raţiune,
Mi-ai sfâşiat vestmântul cusut de-nţelepciune.
Tu vezi doar aparenţe. Un văl ascunde firea.
Tu ştii de mult aceasta. Dar inima, firava,
Tot vrea să mai iubească. Căci ni s-a dat iubirea
Aşa cum unor plante le-a dat Alah otrava.


          
                                           Trei lacrimi reci de călătoare 
      


Şi-ai să mă uiţi -
Că prea departe
Şi prea pentru mult timp porneşti!
Şi-am să te uit -
Că şi uitarea e scrisă-n legile-omeneşti.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Cu ochii urmări-vei ţărmul, topindu-se ca noru-n zare,
Şi ochii-ţi lăcrima-vor poate
Trei lacrimi reci de călătoare ;
Iar eu pe ţărm
Mâhnit privi-voi vaporu-n repedele-i mers,
Şi-nţelegând că mi-eşti pierdută,
Te-oi plânge-n ritmul unui vers.

Şi versul meu
L-o duce poate vreun cântăreţ până la tine,
Iar tu -
Cântându-l ca şi dânsul,
Plângându-l, poate, ca şi mine -
Te vei gândi la adorata în cinstea căreia fu scris,
Şi-uitând că m-ai uitat,
Vei smulge din cadrul palidului vis
Întunecatu-mi chip,
Ca-n ziua când te-afunda vaporu-n zare
Şi când din ochi lăsai să-ţi pice
Trei lacrimi reci de călătoare!


                                           

                     O mare dezamăgire pentru omenire


  Fireşte  am  plec şi eu cândva.

Dar cu ce amintiri triste voi pleca de aici
despre toţi prietenii cu care am vânat lei,
despre toate femeile cu care am prelungit
la nesfârşit dimineţile altora,
despre copiii care n-au plâns după mine,
despre bogaţii care mi-au invidiat libertatea,
despre pederaştii care mi-au dat târcoale prin gări,
despre mama şi tata care nu m-au cunoscut niciodată.
Mă vor plânge locurile prin care-am trecut
mândru de mine.
Oamenii, mai puţin.
Mă vor plânge câinii vagabonzi cu care
mi-am petrecut nopţile mele-nstelate.
Oamenii, mai puţin.
În definitiv, am făcut atâtea gafe în viaţă
încât ar trebui să o iau de la capăt cândva,
să corijez ce se mai poate.
N-am învăţat nimic toată viaţa
nici măcar să înot
nici măcar să dansez
nici măcar să iubesc.
Am scuipat pe stradă ca orice vagabond
şi m-am târât cu toate curvele lumii.
Am fost prea liber poate şi prea târziu lucid
şi-am tot scrutat în zare o aripă să-mi crească
dar am ales doar tina, când cana mea de cid-
ru m-a rostogolit spre groapa care în cer se cască.
Atât am fost. O mare dezamăgire pentru omenire.
Şi mi-e ruşine când văd cum cimitirele vin nesătule spre mine.


  

Avem timp




Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, 
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, 
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, 
avem timp sa citim si sa scriem, 
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, 
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, 
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli, 
sa invinovatim destinul si amanuntele, 
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, 
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, 
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, 
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, 
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, 
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate. 



Banco de Imagenes Gratuitas
Banco de Imagenes Gratuitas